Spørsmål:
Hva er implikasjonene av å trekke LMR400 gjennom EMT-rør med flere 90 graders rørdeler
ghendricks
2018-05-08 08:43:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

For å kunne føre antenneledningene ut av huset mitt, må jeg passere gjennom en vegg, inn i garasjen og gjennom en annen vegg. Alt dette innebærer fire 90 graders svinger. Jeg lurer på hva de mulige problemene ville være med å bruke 2-tommers elektrisk ledning med et par rørledninger (lite hus med et deksel for å trekke ledningen gjennom en vinkel). Min bekymring er at de tette svingene som disse ville innføre ikke er bra for å lokke, spesielt LMR 400. Uten en kanal skjønt, frykter jeg at linjene kan bli skadet ved å bli utsatt i garasjen min.

Jeg snakket med en elmer i klubben min, og han anbefalte at jeg bruker Pl-259 90 graders albuer inne i kanalhuset. Jeg hadde hørt at disse pleier å dempe signalet ganske sterkt, men han sa at det ikke var hans erfaring. Jeg så denne videoen https://www.youtube.com/watch?v=5AgFum5K7bw som også støtter kravet hans.

Hva er en god løsning?

To svar:
Glenn W9IQ
2018-05-08 17:42:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg er sikker på at du vil få mange gode forslag til situasjonen din.

Koaksialkablene av høyere kvalitet har en spesifikasjon for minimum bøyeradius under installasjonen. For LMR-400 er det 1 tomme (25,4 mm) [ref. https://www.timesmicrowave.com/documents/resources/LMR-400.pdf].

Jeg snakket med en teknisk salgsspesialist fra Times Microwave, og her er hans svar angående bøyer:

Du kan bøye kabelen til en 1 ”radius og la den ligge. Du vil bare ikke fortsette å bøye den til en så liten radius, siden den vil begynne å arbeide herde lederne. Hvis du planlegger å komme ned til en så stram radius, anbefaler vi at du først trekker kabelen rundt en dorn med en diameter på omtrent 2 ”, for eksempel et rørstykke. Det er ikke noe problem med 1 ”-radien så lenge det gjøres på en kontrollert måte.

Uten å vite installasjonsbegrensningene dine, i stedet for å trekke bokser, kan du prøve å bruke sveipende albuer der røret dreier. Den gradvise radien er mye lettere på kabelen, og installasjonen din vil være mye mindre belastende for deg også.

Ikke glem å ta med fuktighetsavløp i røret hvis det har eksponering utvendig. Døgnsyklusene vil føre til at det dannes kondens i røret som til slutt vil oversvømme røret hvis det ikke er egnet avløp.

Spesifikasjonen for installasjonsbøyeradius er 25,4 mm, men spesifikasjonen for "bøyeradius: gjentatt" er 101,6 mm. Personlig tar jeg disse figurene til å bety at det er OK å bøye koaksialen til en 1 in / 25,4 mm radius under installasjonen, men det er ikke OK å la det være slik; den skal ha en radius på ikke mindre enn 101,6 mm.
@rclocher3 Jeg tror du har rett. Når den blir liggende i en tett bøyning, forvrenger senterlederen, eller til og med vandrer den gjennom, og forårsaker impedansstøt eller verre. En 2-tommers feie har en radius på> 9 tommer, slik at den demper denne effekten.
Jeg vil tro at "bøyningsradius: gjentatt" betyr å bøye og rebendere koaksialen flere ganger.
@mike65535 Se min redigering ovenfor.
@rclocher3 Jeg fikk detaljene fra TM. Se redigeringen av svaret mitt.
Husk også innsatsen for å faktisk trekke kabelen gjennom en så tett bøyning.
@GlennW9IQ interessant. Det strider mot den "konvensjonelle visdommen" som jeg hørte, som sier at hvis det er igjen en tett bøyning i koaksialet, kan senterlederen kanskje begynne å migrere gjennom skumdialektrikken når koaksjen blir varm. (Jeg tar ordet fra en ingeniør som har studert problemet over konvensjonell visdom når som helst.)
Rich Morgan - KF9F
2018-05-09 00:33:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

EN 90-graders bøyning i 1/2 "EMT MÅ HAVE EN INNVENDIG BENDRADIUS PÅ 6". Siden du har flere bøyninger kan du sette inn trekkpunkter [AI / 2 "MONTERING SOM EN HANDI-BOKS ELLER LIGNENDE] FOR Å HJELPE TIL TREKKEN. EN GOD MÅTE Å TREKE ER EN PAIL AV VANN OG ELVEMÅLIGE FLAK. BLI SLOPPET PÅ KABELEN SOM DET TREKKES FRA DEN ANDRE SLUTTEN. [FORSIKTIG BRUKER DU EN SNÅKE ELLER TAPE. ELLER KAN DU KJØPE TRÅD - EZ. FLAKEN MESS TØRR, OG DU VIL VÆRE STILL. GÅR TIL 3 / 4 "VIL FORenkle ting. UTEN Å SE INSTALLASJONEN, LYDER DET SOM DU HAR ARBEIDET DITT KUTT FOR DEG. BEST AV LYKKEN

OP sa to-tommers kanal.
ærlig talt, hva skjer med caps lock?


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 4.0-lisensen den distribueres under.
Loading...