Spørsmål:
UV-5R 4W BFB297 vs UV-5R 8W BFP3-23 (forskjell 4W vs 8W)
SxOne
2017-05-06 06:57:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvor stor forskjell vil det være mellom UV-5R 4W & nyere UV-5R 8W (forskjell mellom 4W & 8W), i virkeligheten bruk 1 på 1 HT. I SAMME forhold, hvor mye annen avstand / rekkevidde får vi ? (enkelt eksempel)

Så jeg vil kjøpe to HT-er og bytte lagerantenner med Nagoya NA-701, og viktige ting som jeg vil bruke dem til er:

  • Sjeldne anledninger brukes og i omtrent 8-10 timer topp maks til den vil lades under ben;

  • vil ikke bruke 8W hele tiden, bare i tilfelle når annen HT er utenfor rekkevidde med 4W (mellom to skisteder, en bil starter turen noen minutter før den andre ..);

  • fjell - ski, for å få vennesteder, for å møte opp;

  • mens jeg reiser med bil, med venner (få km fra hverandre);

Jeg leste MYE emner 4W vs 8W, og folk flest sier det er for liten forskjell, få sier med hardt bevis for at det er stor forskjell (Link lagt til) .. her er noen sitater (for å hjelpe andre mennesker som leser dette):

Jeg håper at du vil hjelpe meg, og at denne tråden vil hjelpe andre mens det fremdeles ikke er så mye info & tester om "UV-5R 8W"

For å forenkle sterk >, her er eksempelsituasjonen:

Snakk mellom to samme HT-er (4W til 4W eller 8W til 8W), med synsfelt ( fjell til dal eller fjell til et annet fjell sterk >) det betyr ingen jordbuing, kan vi produsere en situasjon når 4W til 4W ikke er nok og på samme sted 8W til 8W vil fungere?

Og omtrent hva ville være en forskjell i KM / Mile? eller ville det være mer sannsynlig i meter kanskje?

Fordi jeg ikke er interessert i repeater bare i en og en HT-bruk, og bruk av 8W ville bare være når annen HT er utenfor rekkevidde med 4W, også ville jeg bruke 8W bare for å sette møtepunkt ... så i den slags bruk trenger jeg ikke å bekymre meg for "hjernestråling" eller hva som helst.

Det er det jeg leter etter her, i virkeligheten, vil det fungere eller ikke, og hva ville være forskjellen i avstand for de samme stedene hvis det fungerer.

Jeg er ny på radioer / frekvenser / dB og alt som kommer til det , men å tenke på at det ville være bra å bruke litt mer $ for 4W mer (for fremtidige behov), ellers er det bortkastet penger.

Hvis du tenker på en signalmåler på en annen type mottaker, går de vanligvis opp til 20. Hver tredje er dobbelt så kraftig som de tre forrige. Så Fra 4W til 8W er 3 dB. Den største forskjellen er i batterilevetid og RF-eksponering for hjernen din.
@SDsolar Ikke bruk kommentarer til å legge ut korte svar.
Jeg hadde ikke tid til å legge ut et veldig komplett svar. Men jeg måtte kaste inn RF-eksponeringen til hjernedelen. På UHF er det ikke ubetydelig å pumpe så mye kraft inn i kraniet. I mellomtiden ser jeg svarene er ganske gode. Så dette innlegget var verdt @SixOne å gjøre. God info for databasen.
Fire svar:
Glenn W9IQ
2017-05-06 16:59:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det eksakte svaret er gitt av Friis-ligningen. Hvis du dobler kraften, øker rekkevidden med 1.413 ganger hva den var før du doblet kraften hvis du ikke endrer noe annet. Dette forutsetter at du ikke bryter med synslinjene og at det ikke er flere hindringer i lengre vei.

Du kan få den samme effekten ved å doble forsterkningen til en av antennene.

På den annen side, hvis du doblet forsterkningen til begge antennene og la igjen strømmen som den var (4 watt), er avstanden nesten doblet, og du har ikke det ekstra batteriet. Den ekstra avstanden er fordi du øker den effektive sendekraften og den effektive mottaksforsterkningen.

men da kan vi øke avstanden med begge antenneendringene, og med begge 8W HTs? Med det første avsnittet i bakhodet, hvis avstanden med 4W er 5km, ville det med 8W være 7W (omtrent selvfølgelig)?
Det vil øke rekkevidden din med 2,82 ganger (samme kvalifikasjoner som ovenfor) fra grunnforholdene.
"siktelinje" ikke "siktelinje" - men flott svar!
Friis-ligningen gjelder bare i fritt rom, så er det virkelig en "eksakt" løsning?
Phil Frost - W8II
2017-05-06 17:18:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

4W til 8W er en dobling av kraften, eller en 3dB-økning. Det er 3dB du kan legge til i lenkebudsjettet. Forutsatt selvfølgelig at den begrensende faktoren er den andre stasjonen som hører deg, ikke omvendt.

La oss si at med 4W kan du bli hørt opptil 10 miles unna. Under idealiserte forhold (ikke noe terreng i veien, ingen forstyrrelser osv.) Øker 8W rekkevidden til 14,1 miles.

Hvorfor? I henhold til loven om invers kvadrat, er irradians omvendt proporsjonal med kvadratet på avstanden.

$$ \ text {irradiance} \ propto {1 \ over \ text {distance} ^ 2} $$

Det betyr at å multiplisere avstanden med $ x $ vil kreve en økning på $ x ^ 2 $ i EIRP for å opprettholde samme stråling, som kan oppnås ved å øke senderkraften eller antenneforsterkningen.

Vi må også vurdere radiohorisonten. Selv om det ikke er noen åser i veien, vil krumningen på jorden komme i veien på en viss avstand. Horisonten (i miles) for en stasjon i en viss høyde (i fot) er tilnærmet med:

$$ \ text {horizon} = 1.41 \ sqrt {\ text {height}} $$

For høyde i meter og horisontavstand i kilometer, endre konstanten til 4.12.

Denne tilnærmingen tar hensyn til formen på en perfekt rund jord, og en "bonus" for å ta hensyn til atmosfærisk bøyning av signalet. Det tar ikke hensyn til trær, bygninger eller åser.

La oss si at HT er 4 meter høy. Horisonten din er $ 1,41 \ sqrt {4} = 2,82 $ miles. Og repeateren er på et 50 fots tårn: $ 1,41 \ sqrt {50} = 9,97 $ miles. Horisontene legger til, så utover ca. 20 km har du ikke lenger et synsfelt, og å legge til mer kraft vil ikke gjøre mye for å øke rekkevidden.

Gudaktig :) helt klart.
MoTLD
2017-05-06 07:29:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Av dine siterte attester er den jeg vil gi minst tillit til de 10 miles ved 4w og 16 miles ved 8W, fordi jeg ikke er sikker på hva de mener med ansvarsfraskrivelsen "høydeforskjell"; ved disse frekvensene kan til og med en liten forskjell i beliggenhet, spesielt i høyde, utgjøre mye mer enn å doble watt. Resten ser ganske mye ut.

4W vs 8W er litt mer enn myggfiskforskjell, men ikke mye. Mesteparten av tiden vil det bare være bortkastet batteri. Hvis prisforskjellen betyr at du kan få 4W pluss en bedre antenne i stedet for 8W, er det det jeg ville gjort. Hvis du har råd til begge deler, få 8W-radioen og en bedre antenne. Alternativene er gode å ha, selv om du sjelden bruker dem, og de ekstra få dB kan utgjøre forskjellen en dag. Du kan alltid sende med middels eller lav effekt når batterilevetiden betyr noe.

her er det noen detaljer om historien om "høydeforskjell" http://forums.qrz.com/index.php?threads/new-ham-here-looking-at-a-ht-4watt-or-8-watt .462945 / side-2 # post-3376799
ja, antenne for prisforskjellen er en god tenkning. kan du forenkle situasjonen, med samme forhold, hvor mye annen avstand / rekkevidde får vi 4W vs 8W?
AG5CI
2017-06-07 00:30:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det riktige svaret på spørsmålet ditt er, tror jeg, at du bør forvente en økning på mellom 20-40% i rekkevidde, avhengig av høyden på repeateren (e) du prøver å treffe, samt din lokale forplantning miljø (f.eks. urbane, forstadsområder, ledige rom osv.).

Jeg synes det er et vanskeligere spørsmål enn det virker fordi det kommer an på hvor marginal du er med 4W til å begynne med. Spørsmålet ditt kan egentlig ikke besvares uten å ta hensyn til følsomheten til mottakerne til repeaterene (eller andre stasjoner) du vil treffe.

Mottakerens følsomhet uttrykkes vanligvis i form av noen Minimum Discernible Signal (MDS) nivå for et gitt støynivå på mottakeren. For FM-mottakere uttrykkes dette nivået vanligvis i form av noe akseptabelt SINAD - SIgnal [-til-] Støy-og-forvrengningsforhold. En typisk SINAD-referanse for en VHF FM-mottaker er 12 dB. Et eksempel på en typisk VHF MDS finner du i denne IC-R8500 testrapporten fra AB4OJ, som viser en 12 dB SINAD FM MDS på -121 dBm ved 147 MHz (VHF). Den samme rapporten viser en MDS på -114 dBm ved 446 MHz (UHF). Det viser seg imidlertid at vi ikke trenger absolutt følsomhet for å bestemme hvor mye vårt område kan øke.

På en loggskala er ligningen som gir oss lenkeområdet generelt:

$$ MDS = P_ {T, dBm} + G_ {T, dB} - L_ {dB} (f, h_B, h_M, d_ {max}) + G_ {R, dB} $$

hvor $ G_T $ er antenneforsterkningen på senderen (f.eks. UV-5), $ G_R $ er antenneforsterkningen på mottakeren (dvs. repeater), $ P_T $ er sendereffekten, og $ L $ er forplantningstapfaktoren. Sistnevnte avhenger generelt av operasjonsfrekvensen, antennehøydene og avstanden mellom de to stasjonene. M abonnementet står for vår bærbare ("mobile") og B abonnementet står for målrepeateren vår ("base").

Hvis frekvens og antennehøyder holdes konstante, så for en gitt MDS vil vi ha et lite strømtilfelle på:

$$ MDS = P_ {T, dBm} + G_ {T, dB} - L_ {dB} (f, h_B, h_M, d) + G_ {R, dB} $$

og en kraftig sak:

$$ MDS = P_ {T, dBm} + 3 dB + G_ {T, dB} - L_ {dB} (f, h_B, h_M, d ') + G_ {R, dB} $$

For å beregne økningen i rekkevidden trekker vi den første ligningen fra den andre for å oppnå:

$$ 3 dB - L_ {dB} (f , h_B, h_M, d ') + L_ {dB} (f, h_B, h_M, d) = 0 $$

"Real World" propagation

Andre har antydet at $ L $ er proporsjonal med $ 1 / d ^ 2 $. Dette gjelder absolutt for ledig plass ( dvs. Friis-ligningen), men generelt kan avhengigheten av avstand variere mye avhengig av formeringsmiljøet. Okumura-Hata-modellen inneholder et omfattende sett med empiriske ligninger basert på feltmålinger under forskjellige forhold. I følge Okumura-Hata-modellen:

$$ L_ {dB} (f, h_B, h_M, d) = K_0 (f, h_B, h_m) + K_1 (h_B) \ log_ {10} d $$

hvor, med $ h_B $ i meter:

$$ K_1 (h_B) = 44.9 - 6.55 \ log_ {10} h_B $$

Siden terminen $ K_0 $ kanselleres, må vi løse:

$$ 3 - K_1 (h_B) \ log_ {10} d '+ K_1 (h_B) \ log_ {10} d = 0 $$

eller :

$$ \ log_ {10} d '- \ log_ {10} d = \ log_ {10} \ left (\ frac {d'} {d} \ right) = \ frac {3} {K_1 (h_B)} $$

Hvis vi løfter begge sider til kraften 10, får vi:

$$ \ frac {d '} {d} = 10 ^ {3 / K_1 (h_B)} $$

Du kan erstatte dine egne lokale verdier, men forutsatt at repeatertårnet er 20 m høyt, så:

$$ K_1 (h_B) = 44.9 - 6.55 * \ log_ {10} (20) = 36.4 $$

slik at:

$$ \ frac {d ' } {d} = 10 ^ {3 / 36.4} = 1.21 $$

I dette spesielle scenariet vil en dobling av effekten din fra 4 W til 8 W føre til at du øker rekkevidden din - i den forstand for å nå nye repeatere - med omtrent 20%.

Merk at alle analysene ovenfor antar (1) at Okumura-Hata-modellen er nøyaktig og (2) at forplantningsegenskapene er ensartede i alle retninger. Ingen av disse, selvfølgelig, vil være strengt sanne, men i det minste gir modellen et ikke-vilkårlig middel med noe forankring i felt sannhet for å svare på spørsmålet ditt.

Sammenligning med ledig plass ("line-of -sikt ")

Hvis vi har ledig plass, så, som andre har antydet, gjelder Friis-ligningen, og vi har:

$$ L_ {dB} = 10 \ log_ {10} 4 \ pi + 20 \ log_ {10} d $$

Dermed:

$$ K_1 (h_B) = K_1 = 20 $$

og:

$$ \ frac {d '} {d} = 10 ^ {3/20} = 1.41 $$

som innebærer at rekkevidden vår vil øke med rundt 40 %.

Således kan vi generelt si at dobling av kraften din bør øke rekkevidden din (igjen - det vil si området du kan "treffe" repeatere med) mellom 20% og 40%, avhengig av i hvilken grad du har "synsfelt".

(Jeg antar at jeg ikke skrudde opp matematikken underveis. Hvis jeg gjorde det, forhåpentligvis vil noen korrigere meg).

+1 for et flott svar som går tilbake til de første prinsippene! (Jeg har ikke dobbeltsjekket matematikken din.) Takk for introduksjonen til Okumura – Hata-modellen. Før du legger ut et langt svar, kan du gå tilbake og lese spørsmålet på nytt. I dette tilfellet adresserte du ikke eksplisitt OPs spørsmål om antenner, selv om andre selvfølgelig gjorde det. Uansett, velkommen sent til gruppen, så gleder jeg meg til mer fra deg!


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...