Spørsmål:
Anbefalt måte å analysere spektrumutgang fra en kraftig forsterker på?
natevw - AF7TB
2016-05-14 01:35:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har en liten samling av "programvaredefinert RF-lab" -utstyr, spesielt en HackRF og en VNWA3. Jeg er nesten ferdig med å bygge en 35 W HF-forsterker, og når jeg har gjort noen andre tester, vil jeg se på spekteret av den endelige utgangen som helhet.

Det mest naturlige verktøyet for denne jobben ville være en spektrumanalysator, selvfølgelig, men noen av mine SDR-mottakere og / eller VNA skal også kunne samle spektrumdata. Problemet er: alt utstyret mitt er rangert for innspill i ballparken på 0 dBm, dvs. milliwatt eller mindre. Det ser ut til og med at en "ekte" spektrumanalysator som inngangsnivået Rigol DSA815-TG har inngangsverdier rundt +20 dBm (100 milliwatt).

Som forberedelse til et nytt prosjekt der jeg vil diagnostisere et ~ 5W signal, kjøpte jeg en håndfull SMA dempere. De større dB-drop-ene har varmeavleder og er vurdert til 5W - så jeg burde være i stand til å koble "enheten min under test" for dette andre prosjektet direkte til utstyret mitt gjennom dempere.

Men hvordan ville en gang om å måle spekteret til et 35W signal? Eller 1500W og utover for den saks skyld! Jeg kan ta feil, men jeg får inntrykk av at inline dempere IKKE er en vanlig metode forbi et visst effektnivå.

Hvordan måles høyspenningssignaler vanligvis i en profesjonell RF-laboratorieinnstilling? Hvordan kan jeg gå frem for å karakterisere signalene mine med mer typisk amatøroperatørutstyr? Si, mellom forsterkeren min og en dummybelastning og en SDR, hva er en god måte å koble / koble dem til, slik at jeg kan få et kjent - eller i det minste "kjent å være trygt" - signalnivå i noe spektrumanalyseprogramvare ?

Fire svar:
Dave Tweed N3AOA
2016-05-14 06:55:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dummybelastninger på profesjonelt nivå har vanligvis en "sampling" -port som gir et redusert nivå signal for analyse. Du bør kunne lage noe lignende.

Her er et eksempel på en "RF signal sampler" eller "RF sampling tee" som noen laget DIY: http://hackaday.com/2014/01/16/making-a-variable-rf-signal-sampler/ Jeg har så også et design der midtpinnen til en UHF-tee bare er forkortet helt ned. Det generelle prinsippet ser ut til å være kapasitiv kobling fra hovedveien til prøvetakingsporten.
Ah, @K7PEH beskriver allerede UHF tee-metoden nedenfor!
K7PEH
2016-05-16 19:41:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Som svar allerede lagt ut viser, er det en rekke løsninger på dette problemet. Men, en veldig enkel en er en gammeltimer skinke radiooperatørens "triks". Populært på slutten av 1950- og 1960-tallet som "den eneste måten" å koble til et oscilloskop (som også vanligvis hadde lavt strøminngangsbehov) til en kraftig forsterker, var å bruke en vanlig koaksialkontakt PL-259. Du klipper av midtledertappen fra hannpluggen (det gjør ikke vondt for mye hvis du gjør det raskt) og kobler deg deretter til utgangen på forsterkeren. Du skru ikke PL-259 helt inn, men fikler med den for å få akkurat den rette signalopptakeren for å kjøre måleenheten. Det kobles kapasitivt med kilden. Fungerer ganske pent, men jeg innrømmer at jeg aldri har gjort det med en effekt på så lavt som 35 watt. Vanligvis har jeg hatt 1000 til 1500 watt forsterkere som mater oscilloskopet mitt.

Phil Frost - W8II
2016-05-15 07:44:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Som Dave Tweed sier, har fagpersoner utstyr for akkurat dette. Men siden du spør, vedder jeg på at du ikke har det utstyret.

Hvis du bare vil ha noe billig, overfør til en dummybelastning med full effekt og sett mottakeren i nærheten. Det er nok "utilsiktet" kobling til at du sannsynligvis kan høre senderen selv uten en antenne.

Problemet med dette er at den ikke er kalibrert eller reproduserbar i det hele tatt, noe som er viktig i en profesjonell sammenheng. Men hvis du bare trenger å se et spektrum, og du ikke trenger å gjøre nøyaktige kvantitative målinger, er det sannsynligvis godt nok.

Edwin van Mierlo
2016-05-14 11:58:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har brukt SDR-utstyr til målinger, og bygd en liten "sikringsboks" med to 100mA sikringer inne i boksen (begge i midten som koaksialskjold).

Denne lille boksen vil endre impedans, og er ikke virkelig 50 Ohm (og jeg brukte ikke tiden til å gjøre det 50 Ohm)

Jeg bruker også denne boksen på mottakere i nærheten av TX-antenner der jeg vil teste, men vil unngå å sprenge noe i frontenden av mottakeren, når jeg en gang var fornøyd med at jeg kan fjerne sikringsboksen, fjerner jeg den.

For noen år siden blåste jeg en av sikringene ... ikke sikker på hva som gikk galt, men jeg er glad det bare var en sikring. I tillegg til å bevise at sikringsskapet fungerte!

HTHDenne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...