Spørsmål:
Droner for å løfte vertikaler?
VE6MRV
2015-10-23 22:10:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg vil løfte en 5/8 bølgeleder loddrett i 160 meter, ved hjelp av en drone, over den herlige saltvannsmyren min. Tingen må være drevet fra bakken, i stand til å stå høyt i et par timer mens jeg jobber DX, og i stand til å sveve i posisjon med vindhastigheter på opptil 20 km / t. IT bør også være motstandsdyktig mot RFI fra et sterkt RF (KW) felt. Har noen prøvd dette ennå?

Tenk på en heliumballong med tre tettere. En vertikal kan få atmosfære.
Helium; hvorfor ikke hydrogen! Denne antennen er kun for sending. Jeg bruker en K9AY for mottak.
Helium gir løft uten strømforbruk. Hydrogen har et mindre molekyl og har en tendens til å passere gjennom membranen og prøver å inneholde det. Helium er tilgjengelig i festforsyningsbutikker. Værballonger med en diameter på 8 fot er tilgjengelige online. Hydrogen har en forbrenningsfare og kan brenne så raskt at det betraktes som en eksplosjon. Atmosfærisk statisk i form av lyn bør også vurderes. En jordet metallboks som inneholder tennplugger som er festet og koblet til antennen, skal dempe statisk og lyn, men likevel ikke dempe sendingen eller mottakelsen.
Vel, jeg prøvde Helium, og det var en byste. Jeg hadde 15 store værballonger, men vinden blåste dem bare sidelengs, og antennen falt horisontalt over stranden. Så det var slutten på heliumeksperimentet mitt.
Tre svar:
Kevin Reid AG6YO
2015-10-25 08:49:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du spør "har noen prøvd dette". Jeg er nettopp tilbake fra Pacificon 2015 hvor Glenn Elmore, N6GN, holdt et foredrag om akkurat dette emnet.

Han fant ut at bruk av en heliumballong ikke er praktisk for å løfte antenner på alt annet enn de aller roligste dagene, siden vinden vil blåse den vekk fra loddrett, og helium vil også lekke raskt nok til å holde det høyt (selv om det var noen diskusjon om bedre ballonger).

Problemet med aktiv støtte av antennen ved hjelp av en quadcopter (eller styrbar ballong) er batterilevetiden - "et par timer" skyver grensene for hva som er mulig med en drone som er gratisflygende og ikke støtter også en antenne. (Jo større batteriet er, desto mer strøm brukes på å støtte vekten til det batteriet.)

N6GNs siste arbeid er å drive quadcopteret ved hjelp av RF-energi sendt opp matelinjen, på et annet bånd enn det som brukes for kommunikasjon. Jeg oppfordrer deg til å besøke nettstedet hans og lese om arbeidet hans, siden han jobber med akkurat det du leter etter.

Jeg sjekket N6GNs nettsted; han driver faktisk dronen sin med RF, men på VHF-frekvenser. Hans teknikk kan ikke reduseres til 1,8 MHz; Videre vil jeg bare sende i noen få minutter per times drift, så det kreves en alternativ strømteknikk (en virkelig bundet drone).
@VE6MRV VHF-strømforsyningen er levert av en separat signalgenerator; det begrenser ikke signalet du sender. Han snakket om å gjøre dem til det samme, men det er ikke et krav for teknikken.
Du har rett! Jeg så på glidebanen hans, og han bruker faktisk 146 MHz bare for å drive dronen. Dessverre inkluderer han ikke noen ”fabrikasjonsdetaljer”; som ikke-EE, vil jeg trenge dem for å implementere ideene hans.
Tom Magee
2015-11-15 06:57:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bruk en ballong på rolige dager og en drage på blåsende dager.

Daniel
2015-11-04 21:41:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ditch drone-ideen, det blir altfor dyrt. Det er bedre å få en haug med PVC-rør, stikke den i gjørma og lure den hver 25 fot.

100 meter pvc-rør går rett opp, fyr? Hva røyker du?
Jeg røyker ikke, men dronebatteriet ditt vil være det.
Hvis du henter en _ ledning_ på himmelen, hvorfor trenger du batterier?
@netom Fordi 100 meter ledning vil ha for mye spenningsfall, med mindre det er på vanvittige spenninger, og selv da får du crossover fra antennen, og det vil forstyrre strålingsmønsteret, og sannsynligvis ødelegge dronen.


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...