Spørsmål:
75 watt og en magmontert antenne
user228
2013-10-30 04:43:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg planlegger å skaffe meg en Yaesu FT2900R 2 meter rigg til 2001 Honda Accord. Med min 5w FT60 klarte jeg ikke å nå repeatere som var mer enn 10 miles unna (jeg bor blant fjell.) Hvor langt kan jeg med rimelighet forvente å komme med 75 watt og en magmontert antenne?

Forsikre deg om at du har et bakkeplan hvis du ikke bruker magfeste i bilen. Jeg gjorde bare magmonteringen på vinduskarmen, og ved å legge til et informasjonskapselark kunne jeg treffe så mange flere repeatere.
To svar:
Dan KD2EE
2013-10-30 04:51:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det er vanskelig å gjette seg om denne typen ting fordi det er for mange forskjellige faktorer. Magmonteringsantennen er absolutt bedre enn FT60-antennen din, og 75 watt er absolutt bedre enn 5 watt - men hvor mye er underlagt en rekke faktorer. For å få et godt gjetning kan du bruke at dobling av rekkevidden krever fire ganger kraften (som tilsvarer en 6 dB forsterkning), og å ta høyde for din økning i kraft (15 ganger effekt = ca 4x rekkevidde) og bedre antenne (avhenger antennen).

Det er ganske mange andre faktorer involvert. For eksempel har 75 watt radioen sannsynligvis også en bedre mottaker enn HT, og kan være i stand til å skjelne svakere signaler - på den annen side, mens den økte effekten kan få signalet ditt ut mye lenger, har det ingen effekt i det hele tatt på du kan motta signaler. Den eneste faktoren som forbedrer både TX og RX, er antenneforsterkningen.

Peter KB1AVL
2013-10-30 04:48:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Å bestemme radiorekkevidden er veldig vanskelig om ikke umulig å gjøre. Det er mange faktorer som vil bidra til det, og det er ikke noe som enkelt kan kvantifiseres eller forutsies.

Hvis du har fjell i veien for å blokkere signaler, vil ingen kraft hjelpe. Når det er sagt, hvis fjell, klipper eller avsatser er ordnet slik at du faktisk kan få litt refleksjon, kan mer kraft hjelpe ved å øke mengden reflektert signal som gjør det til en repeater.

Gjerne hvis du går fra en HT med en gummi-antenne, å gå til en ekstern og større antenne er det mest effektive trinnet. Å legge til kraft kan imidlertid ikke skade.Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...