Spørsmål:
Hva er definisjonen av DX?
Adam Davis
2014-01-23 04:06:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har alltid trodd at DX mente ut av ens eget land, og i det kontinentale USA kan det være ganske langt. Imidlertid, når jeg bruker bandene, vil jeg ofte høre folk som ringer DX i USA motta svar fra andre også i USA. Noen ganger vil den som ringer svare, og noen ganger ikke.

  • Hva er definisjonen på DX?

  • Er det uhøflig å svare på en CQ DX i ditt eget land?

  • Hva skal du gjøre hvis du ringer til CQ DX og noen svarer på deg som du ikke tror er DX?

Fem svar:
Phil Frost - W8II
2014-01-23 04:35:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Som Wikipedia uttrykker det:

Navnet på hobbyen kommer fra DX, telegrafisk stenografi for "distanse" eller "fjernt".

Det er ingen objektiv definisjon. Hvis det er langt nok til at det kan være en vanskelig kontakt, kan det være DX. Selvfølgelig varierer alt basert på forhold, utstyr og oppfatning.

Noen ganger vil innringere spesifisere akkurat hva slags DX de søker. "CQ DX Europe." "CQ DX California". Etc. Ofte søker de etter en spesifikk kontakt for å kvalifisere for noen priser, som jobbet i alle stater, og de kan spesifisere dette i samtalen.

Hvis du hører "CQ DX Europa ", og du ikke er i Europa, bør du sannsynligvis ikke returnere samtalen. Hvis samtalen ikke spesifiserte nøyaktig hvilken smak av DX, så bruk din skjønn. Å jobbe Maine til California kan være DX, spesielt med en QRP-stasjon. Hvis du tror kontakten kan være utfordrende eller sjelden på grunn av avstand og forhold, er det rettferdig spill.

Vurder også hvilke andre stasjoner som kan prøve å returnere samtalen. Hvis du hører noen i samme land som prøver å jobbe noen over hele verden, er du ikke "DX" for fyren i samme land. Det ville sannsynligvis være fint om du holdt deg stille så han kan fullføre den vanskeligere kontakten.

Husk hva konkurransen handler om under konkurranser. Folk kan eksplisitt nevne konkurransen i samtalene. Svar hvis du tror kontakten din kan være relevant for konkurransen.

Hvis du mottar et svar på et DX-anrop, men du ikke synes det er bra nok, svar uansett. Kanskje den andre fyren har et spørsmål. Kanskje han vil fortelle deg at overføringen din er dårlig modulert. Kanskje han trodde du var en utfordrende kontakt. Kanskje han sender med 1mW, og da vil du synes det var en god kontakt også, men du vet ikke dette før du snakker. Standardregler for sosial interaksjon gjelder fremdeles: vær høflig. Hvis noen ringer deg, vil de snakke med deg.

K7PEH
2016-07-15 19:55:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

I USA refererer DX oftest til et fremmed land uansett hvor langt avstanden er. Jeg bor i nærheten av Seattle Washington, og det nærmeste fremmede landet er Canada, omtrent 100 miles langt fra QTH.

DX har imidlertid noen spesifikke definisjoner laget til støtte for forskjellige konkurranser og priser. For eksempel anerkjenner DXCC-prisen sponset av ARRL en DX-kontakt som en kontakt med en DX-enhet utenfor QTH-enheten din. Alle anerkjente DX-enheter (ikke nødvendigvis land) er definert av ARRL for nettopp dette formålet. Det er også flere konkurranser der konkurransereglene definerer hva DX-kontakter genererer poeng i konkurransen. Ofte er disse de samme som ARRL-definisjonene.

Og en DX-enhet er ikke nødvendigvis et fremmed land. For eksempel er to av USA (Alaska og Hawaii) DX-enheter atskilt fra den jeg har i staten Washington. Derfor kvalifiserer de til å bli regnet som DX. Egentlig er både Alaska og Hawaii enkle hverdagskontakter for min QTH (nær Seattle, WA).

Skal du svare på CQ DX hvis du ikke er DX til den som ringer? Jeg gjør det bare for å tilby en signalrapport, og i CW kan dette gjøres veldig raskt. Som svar vil jeg si noe sånt som "579 WA K7PEH". Men jeg vil bare gjøre dette for noen som er fjernt fra meg, for eksempel en østkyst QTH som prøver på DX som Hawaii eller Alaska eller Japan, etc. Noen ops blir opprørt hvis du svarer på DX og du ikke er DX, men de fleste vil høflig svare på signalet ditt. Et typisk svar på en signalrapport som jeg nevnte tidligere, sender bare to prikker. I CW er det å sende to prikker (teknisk sett bokstaven I, men du sender ikke et I) som en rask måte å si "OK", eller "Jeg hører deg", eller til og med "Bye" (som er en forkortet versjon av "barbering og hårklipp, to biter").

Hvis du ringer til DX og noen svarer som ikke er DX - vær høflig. Du bør alltid vite om de er DX eller ikke bare ved deres kallesignal. Alle separate DX-enheter er definert som å ha gjenkjennelige (vanligvis) kallesignaler. Vanligvis mener jeg at det ikke alltid er lett å vite med mindre du har DX-listen foran deg å sjekke. For eksempel, i USA, er Guantanamo Bay, Cuba, DX (En amerikansk enhet), men det er Kallesignal-prefikset til KG4 kan lett forveksles med en QTH i statene som representerer nummer 4-anropsområdet nå som mange anropsområder bruker KG som et prefiks i de sekvensielt tildelte kallesignalene.

ARRL DX-enhetslisten finnes på: ARRL DX AKTUELLISTE

Ikke alle DX er DX enten. Ett eksempel. Jeg hørte en sterk DX-stasjon (CW) og planla å svare. Jeg kjente ikke igjen kallesignalet hans, så jeg slo opp prefikset på ARRL DX Entity List-plakaten hengende på veggen ved siden av meg. Han var Sør-Afrika, som er en spesielt vanskelig DX for min QTH. Men jeg hørte på CQ-samtalen hans igjen og denne gangen hørte han skråstikk-suffikset - han opererte fjernkontroll i Arizona. Jeg svarte uansett, og vi hadde en hyggelig prat om ferien hans på besøk i nærheten av Grand Canyon. Men denne QSO teller ikke som ekte DX for verken ham eller jeg.

"Dit dit" -responsen ville teknisk sett være "EE" snarere enn "jeg", nei?
@rclocher3. Du kan si det er enten, men av rene grunner kan det faktisk avhenge av hvordan det sendes. Hvis du bruker en rett nøkkel, kan den komme over som EE, avhengig av avstand. Jeg bruker en iambisk paddel med en keyer, og så sendte jeg de to punktene som en enkelt operasjon som de fleste ville tolke som bokstaven I. Det forhindrer imidlertid ikke noen fra å være med vilje stilige og sende (med padle og keyer) to separate prikker, dermed EE.
Scott Earle
2016-07-18 06:14:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En definisjon av DX er "alt du ikke har jobbet". Noen ovenfor sa at hvis du er i Europa, betraktes noe utenfor Europa som DX - men det avhenger heller hvor du bor. Hvis du er på den europeiske siden av Istanbul, så er den asiatiske siden av Istanbul absolutt ikke DX.

Men selv om du var i (si) Italia og du ringte CQ DX og fikk svar fra Monk Apollo (SV2ASP / A, den eneste aktive stasjonen på Mount Athos i Hellas), du kan være ekstremt glad for det.

Også bare fordi en stasjon ikke er DX for deg, betyr det ikke at du kan ' t være DX for dem! En QRP-stasjon i Alaska kan glede seg over å jobbe noen i Nova Scotia, selv om USA til Canada vanligvis ikke betraktes som DX.

DX anses generelt å være noe langt unna, men hvis du er ikke sikker på det, og du hører en stasjon du vil jobbe med og ringe DX og ikke får svar, prøv å ringe dem og se om de svarer.

Og du kan satse på den nederste dollaren din at hvis det var en stasjon aktiv i Myanmar eller Andamanøyene, ville alle ringe dem uansett hvor nær eller langt borte de er - jeg er HS0ZLW og vil være i pileups med alle andre.

Jeg skjønte akkurat at jeg har glemt den viktigste definisjonen av DX: DX er!
Pedja YT9TP
2016-07-15 11:21:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Her regnes DX for å være QSO for langdistanse, vilkårlig, større enn 2000 km.

I Europa anser vi enhver stasjon utenfor Europa som DX.

Darryl Wagoner
2018-03-02 23:17:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

For meg er det liksom ordet "opp". Dipolen min er oppe betyr noe helt annet enn at datamaskinen min er oppe. Det avhenger av sammenhengen.

Når skinker snakker om en DX-stasjon, snakker de normalt om en DX-enhet for DXCC-pris. Som sådan kan en DX-stasjon være naboen hvis du ikke har jobbet en stasjon i din egen DX-enhet.

Den andre betydningen er en "Distance Transmission". Jeg ser generelt på enhver kontakt som ikke er synsfelt som DX.Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...