Spørsmål:
Betraktes det å "bare lytte" på EchoLink som dårlig etikette?
Seth
2014-03-26 23:12:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg leste om EchoLink og kom over denne regelen under " Tilgangspolicyer":

2. Ingen "SWL" (bare lytte) tilgang er tillatt. EchoLink er et toveis-system etter design, og det er ingen mekanisme for å validere lytterstasjoner.

Jeg er ganske sikker på at med "SWL" menes ulisensiert / offentlig tilgang, men jeg er ikke helt sikker, da jeg har lest i flere forumtråder at det ikke blir verdsatt når du kobler til en repeater / node og ikke identifiserer eller sier noe. Jeg antar at dette er fordi EchoLink-systemet kunngjør når en ekstern bruker kobler seg gjennom systemet, men ikke nødvendigvis kunngjør samtalen til den tilkoblede stasjonen.

Så er det noen grunn til at jeg ikke skal bruke EchoLink til å "bare lytte"? Eller er dette bare en misforståelse / misforståelse fra min side?

En svar:
Peter KB1AVL
2014-04-03 01:10:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Retningslinjene for full tilgang sier (min vekt ) :

Ingen "SWL" (bare lytte) tilgang er tillatt. EchoLink er et toveis system etter design, og det er ingen mekanisme for å validere lytterstasjoner .

Den siste delen er nøkkelen. Du kan ikke bruke ekkolink-systemet uten å være en godkjent lisensiert amatør. Du kan logistisk sett ikke lytte til dette systemet uten å også få lov til å snakke om det. Kontrast det med "tradisjonelle" kortbølgelyttere. Alle kan kjøpe en radio og lytte uten å ha lisens til å snakke om den, og det er ingen måte teknologisk at du kan forhindre dem i å lytte.

Min tolkning av policyen er

"Vi støtter ikke en måte for en ikke-lisensiert stasjon å bare lytte."

Jeg tror ikke de betyr at du ikke har lov til å koble til og ikke snakke. Jeg hører stasjoner som kobles til noder regelmessig uten å si noe.

Kanskje policyen ville være tydeligere hvis den ble skrevet på denne måten:

Ingen "SWL" (bare lytte) evne støttes . EchoLink er et toveis system etter design, og det er ingen mekanisme for å validere lytterstasjoner.

En venn av meg koblet til og fikk beskjed om "Nå som du har koblet deg til, må du si noe" .. Så tilsynelatende er det en "uoffisiell" regel mange steder.


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...