Spørsmål:
Hvorfor kan jeg ikke høre meg selv fra en annen radio når jeg spretter av en repeater?
Bernem-KG7NUB
2018-04-27 23:33:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg er en relativt ny skinke, og har ikke blitt med i noen klubb ennå eller deltatt i noen nett. Jeg har imidlertid truffet en repeater for å vite at jeg kan gjøre det. Jeg ble fortalt at lyden min var skrapete (ingen overraskelse der), men jeg vil høre hvor ille det er. Jeg prøvde å lytte til meg selv fra en annen radio, men hørte ikke noe.

Mitt oppsett: En BaoFeng UV-5R koblet til antennen via en 25 fot kabel. Antennen er en Tram 1185 amatør dual-band magnet antenne eller noe lignende, og er montert på taket mitt ca 20 fot over bakken. Jeg sender på 5W, og jeg vet at radioen er satt opp riktig fordi jeg har fått folk til å svare på meg.

Det jeg gjorde: Om kvelden når repeateren var var gratis, slo jeg meg fast på BaoFeng mens jeg lyttet til en annen 5W håndholdt med en gummiandeantenne i nærheten. Den andre radioen ga ingen lyd før jeg sluttet å sende, da begge radioene spilte pipene fra repeateren som indikerte slutten på sendingen. Dette er på 2m-båndet, og repeateren har en 600kHz forskyvning.

Det jeg tror foregår: Jeg antar at sendingen min er så nær den andre radioen at det skader min SNR til et punkt der den andre radioen ikke kan isolere signalet på frekvensen den lytter på. Er det fordi min billige BaoFeng overfører spor eller annen støy utenfor bandet? Er det fordi den andre grafregneren ikke filtrerer ut støy godt nok? Er dette noe vanlig når radioer er så nærme, eller er det spesifikt for utstyret / oppsettet mitt?

Tre svar:
Glenn W9IQ
2018-04-28 00:35:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du opplever det som ofte kalles desense (forkortelse for desensibilisering). Det sterke signalet fra senderen overbelaster mottakeren, slik at den ikke klarer å demodulere det mye svakere signalet på kanalen.

Hvis filtrene i radioen ga en mye smalere båndbredde, ville denne effekten bli dempet. Men frontendfiltre med mindre enn 600 kHz båndbredde er ikke praktisk for en vanlig radio. På en 2 meter repeater består for eksempel slike filtre av 4 til 6 "bokser" som hver er 8-12 tommer i diameter og ~ 24 tommer høye. Dette gjør at repeater-senderen og mottakeren kan dele en antenne mens de opererer på 600 kHz avstand.

Du kan ha suksess ved å redusere sendekraften til det laveste nivået som trengs for å treffe repeateren. Å skille radioene ytterligere, kan koaksialkabler og antenner også gi et mål for forbedring.

Også kalt frontend overbelastning ...
mike65535
2018-04-28 01:02:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Selv å kjøre for nært til en annen skinke som fungerer på samme måte som scenariet ditt, kan gjøre det samme.

Si at du og en skinkevenn snakker med hverandre fra bilene dine ved hjelp av en repeater, og du kjører til samme sted for å møte. Når bilene dine nærmer seg hverandre, vil TX-en hans overvelde RX-en din (og omvendt), og du vil oppleve det samme problemet.

mel
2018-05-14 21:30:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Skaff deg en skjøteledning for øretelefonutgangen til den mottakende Baofeng og fjern den til et annet sted i huset ditt. Sett den omtrent 30 til 40 meter unna.

Det burde gi nok isolasjon til å unngå forstand.

Hvis ikke, så plasser en 10 til 20 dB pute mellom mottakerenhetens antenne og radioen.

Hvis push kommer til å skyve, bestill en 25 'lang RG-316-kabel av e-brønnen og sett den inn mellom puten som er festet til radioen og piskeantennen.

Kombinasjonen av avstand og ekstra demping bør slå ned den lokale signalstyrken nok til ikke å overbelaste den andre Baofengs inngangen.Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...