Spørsmål:
Hva skjer hvis en stasjon ikke sendte inn en konkurranselogg?
Joe Cotton
2016-09-30 00:24:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hva er resultatet av at en konkurransestasjon ikke sender inn en logg for konkurransen? Er alle kontaktene annullert for de andre stasjonene som kontaktet ham? Er det dårlig form for en ikke-deltakende stasjon å kontakte stasjoner som deltar i en konkurranse?

Godt spørsmål! Konkurransearrangører kan selvfølgelig ha sin egen policy, men jeg håper det er _ generell praksis som kan oppsummeres_ for å svare på dette spørsmålet.
En svar:
rclocher3
2016-09-30 11:15:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Generelt sett er det ikke dårlig å jobbe stasjoner i en konkurranse og ikke sende inn en logg. I de store populære konkurransene som ikke har vanskelige utvekslinger, som ARRL DX-konkurransen eller CQ WPX-konkurransen, er flertallet av deltakerne uformelle. Uformelle operatører prøver ikke å slå vennene sine, eller score fra året før; de er bare der for å dele ut noen QSO-er bare for moro skyld, og kanskje plukke opp en ny stat, provins eller DX-enhet. De aller fleste tilfeldige deltakere gidder ikke å sende inn loggene.

Når tiden er inne for å bedømme konkurransen, må den "roboten" (dataprogrammet) bedømme om en gitt kontakt ble fullført nøyaktig. Hvis begge stasjonene sendte inn loggene, og kallesignalene, frekvensene og tidene stemmer overens, og de sendene som sendes samsvarer med mottatte sentraler, anses kontakten for å være god (forutsatt at mistenkelige atferdsmønstre som kan indikere mulig juks ikke er fraværende). p>

Ting blir mer kompliserte for poengroboten hvis bare en stasjon har logget QSO. Roboten ser da ut for å se om noen andre stasjoner logget den stasjonen med samme frekvens og tid. Ofte har kallesignalet blitt feilkopiert; hvis W1ABC logget VE2XYZ, men VE2XYY sendte inn en logg som hevdet en QSO på det tidspunktet med W1ABC, vil W1ABC sannsynligvis bli dømt til å ha gjort en feil med å kopiere VE2XYYs kallesignal.

Vurder situasjonen der flere stasjoner logger et bestemt kallesignal, for eksempel K9EFG. Hvis åtte stasjoner rapporterte å jobbe K9EFG, men K9EFG ikke sendte inn en logg, er den mest sannsynlige årsaken at K9EFG jobbet flere stasjoner, men ikke sendte inn en logg. Nesten alle konkurranseroboter vil gi de åtte stasjonene poeng for å ha jobbet K9EFG.

De fleste av de store prestisjefylte konkurransene rapporterer på e-post til stasjoner som sendte logger etter at konkurransen er blitt scoret. Rapportene gir stasjonens endelige poengsum, men også en forklaring på poeng som ble trukket for feil, og ofte til og med en rapport om stasjoner som feilkopierte stasjonens kallesignal eller sentral. Disse rapportene gir gode tilbakemeldinger, slik at operatørene får vite nøyaktig hvilke feil de har gjort. CQ Magazine kaller rapporten sin "UBN" -rapporten for unike stasjoner, dårlige kallesignaler og ikke-logg-rapporter. Av disse tre situasjonene vil et dårlig kallesignal eller en ikke-i-logg definitivt koste poeng.

Men så er det den interessante situasjonen der en stasjon logger en bestemt stasjon som ingen andre stasjoner loggførte; en "Unik" i CQ Magazine UBN-rapporten. Det kan være forårsaket av en uformell konkurrent som bare lager en QSO, eller det kan være forårsaket av at operatøren får et galt kallesignal. De fleste konkurranseroboter vil gi operatøren fordelen av tvilen for et unikt kallesignal, men det ser noe mistenkelig ut, og det er derfor det er flagget i UBN-rapporten.

Min personlige konkurranseetikettanbefaling for uformell deltakere er å prøve å jobbe minst to eller tre stasjoner, slik at kallesignalet ikke blir unikt. Men hvis du skulle lage en enkelt QSO og deretter bli kalt bort fra hytta, ikke bekymre deg for det; stasjoner som deltar aktivt i konkurransen, vil ha din QSO, og er villige til å akseptere de uunngåelige "unike" i UBN-rapporten for å lage QSO.

Hvis du derimot bare lager noen få QSOer i en konkurranse og bruker programvare for logging av konkurranser, så anbefaler jeg at du sender inn en logg av to grunner: For det første hjelper det konkurransearrangørene å score konkurransen mer nøyaktig, og for det andre, for større konkurranser vil du motta rapporten med gode tilbakemeldinger på hvor forbedring er nødvendig. De fleste konkurranser gir muligheten til å sende inn en logg som en "sjekklogg", som brukes til å kontrollere nøyaktigheten til andre logger, men ikke får poeng. Så hvis du sender inn en logg, men ikke vil være flau ved å være oppført nederst i resultatene, sender du loggen din som en sjekklogg. Jeg tror ikke stasjoner som sender sjekklogger, får tilbakemeldingsrapporter.

Takk skal du ha! Dette betyr at jeg vil lage QSO-er i konkurranser, men ikke sende inn en logg. Jeg vil prøve å jobbe mange stasjoner bare fordi det er gøy. Jeg er ikke en konkurransedyktig person, men Ham Radio er så gøy! Og under en konkurranse er det litt som å skyte fisk i fatet. De vil alltid svare deg hvis de kan høre deg. - Men jeg liker en hyggelig prat også. 73, W3TTT
Værsågod! Jeg er glad jeg var i stand til å hjelpe.
Jeg jobbet 20 nye land i den siste ARRL DX-konkurransen. Om en time. Hyggelig. Og jeg sendte inn en logg til konkurransen. Ikke vanskelig å gjøre i det hele tatt. Og jeg loggførte dem til LoTW. Merk at det er vanskelig å få kontakt nær slutten av konkurransen. Pileups blir større og større. Jeg anbefaler at amerikanske stasjoner opererer tidlig om morgenen når de fleste amerikanske stasjoner sover, men resten av verden er oppe. Jeg hørte mange DX-stasjoner bare ringe CQ mange ganger. Ingen pile ups, ingenting. Flott tid å fange noen gode!


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...