Spørsmål:
Hvordan forblir klubbkoder hemmelige?
Skyler 440
2013-10-30 22:07:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

For å bruke automatisk patch, IRLP eller andre spesielle repeatere, trenger du klubbkoden fra den lokale klubben jeg er en del av, som er en DTMF-kode.

Men jeg tenkte, DTMF kan ikke være veldig vanskelig å dekode, og hvis noen (som en ulisensiert fyr med mottaker) spiller inn repeateren mens noen bruker tonene, og bruker dataprogramvare til å dekode tonene, kan de enkelt få koden og dele den til hvem som helst.

Håper repeatere bare at det ikke skjer?

Tre svar:
Dan KD2EE
2013-10-30 22:35:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De holder seg hemmelige fordi det tar en viss innsats og tid å dekode dem - i det minste trenger du å spille inn tonene og deretter mate dem inn i et dataprogram. Det betyr at du må ta opp hele repeaterlyden til du fanger noen som bruker autopatchen. Selvfølgelig har du rett - når du først har registrert det, er det trivielt å dekode.

Jeg kan forestille meg at grunnen til at dette ikke skjer hele tiden er at det ikke er noen grunn til at en amatørradiooperatør skulle prøver å få tilgang til et system han ikke har lov til. Repeaterens kjernesamfunn vil raskt gjenkjenne en uautorisert operatør. Repeatereieren har lov til å nekte tilgang til en person - hvis han blir tatt for å misbruke repeaterfunksjonene, kan han bli rådet til at han ikke er velkommen der, og hvis han kommer tilbake, kan han bli advart og bøtelagt av FCC. Det kan lett bli et eskalerende problem klubben endrer koden og angriperen lærer de nye, men ethvert vedvarende misbruk som det vil garantere en rask respons fra FCC, noe som er veldig enkelt hvis brukeren er en lisensiert amatør og sender sitt anrop skilt. Hvis han ikke identifiserer seg, bruker klubber jevnlig "revejakt" for å finne kilden til en radiooverføring, og all fastkjøring vil være vedvarende nok til at en enkeltperson eller en liten gruppe kan finne kildens beliggenhet. ganske enkelt.

Javier Henderson
2013-10-31 06:12:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det er litt sikkerhet gjennom uklarhet, men noen repeatere vil ikke overføre DTMF-toner de mottar. I disse tilfellene, med mindre du overvåker inngangsfrekvensen, vil du ikke ha noe å dekode.

WPrecht
2013-10-31 23:27:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

I utgangspunktet er det trivielt å dekode disse tonene med moderne programvare, men det er ingen grunn til. Først og fremst er produksjonen fra repeateren klar. Du trenger bare koden for å overføre. Så du kan lytte alt du vil. Hvis du ikke er i klubben (og disse pleier å være små isolerte klubber), med hvem vil du snakke med? De faste vil umiddelbart vite at du ikke er en autorisert bruker som de kan håndtere på flere måter.



Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...