Spørsmål:
Hvorfor foretrekker LC-oscillatorer fremfor RC-oscillatorer i RF-design?
Adam Davis
2014-03-12 01:00:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg kan ikke huske at jeg noen gang har sett en RC-oscillatordrevet RF-sender eller mottaker.

Hva hindrer folk i å velge RC-oscillatorer i RF-design?

Det har blitt gjort. Husker du LM555 multistabil multivibrator? google: "555 mottaker"
En oscillators frekvensstabilitet har fordeler av å ha høyere krets "Q", (RC
@Optionparty Hvordan er det? Også, hva er en XTRL?
De mente sannsynligvis XTAL, en forkortelse for kvartskrystall. For mer se [Wikipedia: Crystal oscillator] (http://en.wikipedia.org/wiki/Crystal_oscillator)
Tre svar:
Phil Frost - W8II
2014-03-12 16:15:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg skal diskutere filtre og ikke oscillatorer , fordi årsakene er ganske like. En oscillator er bare et filter med nok forsterkning til å sette den på kanten av stabilitet.

Det er absolutt mulig å bruke RC-filtre i RF-design, og noen ganger ser du dem i ikke-kritiske filtre, spesielt de som ikke krever et bratt filter eller høy effekthåndtering, for eksempel vekselstrømskobling mellom trinn. Årsaker til at du kanskje ikke vil bruke induktorer:

 • De er dyre å produsere
 • Ekte induktorer har betydelige ikke-ideelle egenskaper
  • metningsstrøm
  • seriemotstand
  • sammenviklet kapasitans (for transformatorer, et spesielt tilfelle av induktor)
  • lekkasjonsinduktans

Motstander og kondensatorer har også ikke-ideelle egenskaper (blyinduktans) og er ikke gratis, men størrelsen på disse problemene er mindre.

Årsaker til at du kanskje vil inkludere induktorer i kretsene dine :

 • En LC-krets har to poler, hvor et RC-filter bare har en. Du kan få to poler med to RC-kretser, men ofte er det bare flere komponenter.
 • En induktors impedans øker med frekvens, mens kondensatorens induktans avtar med frekvens. For mange filtertopologier trenger du begge typer impedans (for eksempel et Pi-nettverk). Du kan simulere en induktor fra en kondensator og en induktor ved hjelp av en krets som kalles en gyrator, men dette har ytterligere ulemper:
  • Den simulerte induktansen må også ha noe motstand, og begrenser Q-faktor
  • Det øker kompleksiteten, og krever en op-amp som er i stand til RF-drift, noe som kan være vanskelig eller dyrt ved høyere frekvenser
 • Relatert til forrige punkt, hvis du har en kapasitiv impedans (slik som alle RC-filtre har), og du vil transformere det til en ren resistiv impedans (vanligvis 50Ω), så trenger du en induktor. Prøv å spille med et Smith-diagram for å se hvorfor.
 • Motstander konverterer elektrisk energi til varme, der (ideelle) induktorer ikke gjør det. Åpenbart vil du ikke ha noe som gjør din overføringsenergi til varme i stedet for elektromagnetisk stråling.
hotpaw2
2014-03-13 01:44:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Den forbigående responsen til en RC-krets drevet til svingning ved negativ tilbakemelding genererer en mye høyere andel harmoniske enn en lignende LC-kretsrespons. Disse overtonene må enten filtreres ut med ekstra kretser, eller svingningen trenger en betydelig etterbehandling (for eksempel å bruke den til å klokke en SDR eller en digital synthesizer), for å produsere en ren nok bølgeform for å oppfylle lovkravene for RF-overføring.

PLL-er i mottakere trenger kanskje ikke så ren bølgeform, avhengig av mottakerens design.

sm5bsz
2019-05-08 03:22:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

RC-oscillatorer har høye sidebåndstøy. Jeg vet ikke om man kunne redusere det ved å koble RC-filtre i serie, men det virker usannsynlig for meg. En god LC-oscillator bruker det faktum at impedansen avhenger av frekvensen. Med en parallell krystallresonans vil forsterkeren se en lav impedans langt fra resonansen, slik at bredbåndsstøygulvet ikke vil bli bestemt av støyen nær resonansen der impedansen er høy. På samme måte vil en osscillator som bruker en serieresonanskrystall ha en veldig lav forsterkning av resonans fordi den vil bruke en jordet base / gate-konfigurasjon der forsterkningen er inversjonelt proporsjonal med signalkildeimpedansen.

Kanskje denne siden kan hjelpe til forstå problemene: http://www.sm5bsz.com/osc/newref.htmDenne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...