Spørsmål:
Hva trenger en førstegangsoperatør å vite når man leter etter et DIY-sett?
dwwilson66
2013-12-20 01:14:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Da jeg vokste opp, bodde jeg omtrent tre kvartaler fra et Heathkit, og misunner hver enhet i hyllene. Nå som jeg er eldre, lærer meg selv elektronikk og har bakgrunn i film- og TV-kringkasting, tror jeg jeg kommer ned med skinkeradiosykdom. :)

Jeg vet imidlertid lite om hvor jeg skal begynne å forstå hva som er tilgjengelig og lære riktig terminologi som vil hjelpe Google å gi meg relevante resultater for DIY-sett og hva jeg trenger for å komme i gang.

Hva er noen gode nettsteder som hjelper nybegynnere å forstå det grunnleggende om de forskjellige typene amatørradioer som er der ute, forstå de riktige spørsmålene de kan stille til leverandører, og koble til andre lokale operatører for nettverk og support ?

Det er mange, mange sett tilgjengelig, så dette spørsmålet kan betraktes som for bredt for nettstedet. Ønsker du å bygge en full transceiver, eller bare en mottaker? Må den gjøre mer enn CW? Er du interessert i SDR i stedet for analoge radioer?
Fortsatt * virkelig * bred.
Jeg vil legge til det, hva vil du gjøre? Ønsker du å vikle dine egne spoler, lodde mikroskopiske overflatemonteringsdeler under et forstørrelsesglass, koble sammen et sett forhåndsmonterte kretskort og montere i et etui, eller bare hva? Hvilke leverandører av kit er du kjent med (Elecraft, Ten Tec, TAPR, andre)?
Tre svar:
user521
2013-12-30 22:51:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det første stedet jeg skulle begynne med, er å bli en lokal skinkeradioklubb. Avhengig av hvor du er, bare google og se hva som kommer opp. Eller prøv å se på ARRL -området og se om det er en i nærheten. Å være involvert i andre skinke vil virkelig gi deg lyst på alle slags sider ved hobbyen. I følge de foregående kommentarene er spørsmålet bredt, men det er også hobbyen. Noen liker å betjene TV i GHz-bånd, andre som meg, foretrekker laveffekt CW på HF, noen liker optisk kommunikasjon og andre som satellittkommunikasjon eller månesprett, datamodus, ssb, listen fortsetter. Det er virkelig noe for enhver smak, men å finne det som interesserer deg er navnet på spillet.

Når det gjelder å begynne på hjemmebryggesiden, er et godt nettsted jeg regelmessig bruker Eamon Skeltons hjemmebryggeside. Han skriver i RSGB Radcom-magasinet her i Storbritannia, og prosjektene hans er så enkle, gjennomtenkte, dokumentert og ting å virkelig få tennene i.

Uansett, hold oss ​​oppdatert om hva du holder på med til, alltid flott å høre om folk som blir involvert.

DrMistry
2014-01-06 05:11:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg fant ut at det å finne skjemaer av respekterte sett og banke kretsløp sammen var en veldig god måte å komme i gang - jeg bygde en klon av en Ramsey 80m QRP-mottaker som mitt første "hammy" -prosjekt, og det var veldig moro. Ramsey lager en hel mengde sett, hvorav de fleste er rimelig enkle, og de er en god måte å komme inn på lave (ish) kostnadskrav, lave (ish) deltellingskretser. Prøv http://www.ramseyelectronics.com/b/6290131011 for et utvalg av skinke-relaterte sett. Skjemaer og tavleoppsett kan bli funnet hvis du vil gå din egen vei i stedet for å kjøpe draktene.

En side jeg ser meg selv gjentatte ganger på, er http://www.qsl.net/ va3iul / Homebrew_RF_Circuit_Design_Ideas / Homebrew_RF_Circuit_Design_Ideas.htm

Brettbrett er OK, men personlig foretrekker jeg å jobbe med perforert kobberfritt brett, og deretter tegne prototypkretser i Eagle og etse brettene selv. Jeg er bare en RXer for øyeblikket, jeg vil ta tak i så mye teori jeg kan før jeg får lisens.

Hvis du vil Google rundt, kan du prøve "QRP" som et søkeord sammen med "hjemmebrygging". Du vil snart se begreper som dukker opp igjen og igjen (HF, QRP, kallenavn på de forskjellige båndene, radiokretstyper som TRF, refleks, superhet og så videre). Uansett hvilken rute du tar, ha det kjekt - jeg har lært mer om elektronikk fra et år med hacking enn det jeg gjorde de siste 30 årene!

kd4ttc
2014-01-01 09:04:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg ser to spørsmål. Tittelen spør om sett. Et veldig nyttig alternativ er en av de loddefulle brødbrettene. Du kobler bare til IC-er eller diskrete komponenter, og sammenkoblingene tillater skremmende prototyping. Her er en: http://www.digikey.com/product-detail/en/922306/922306-ND/180285

Bli med i ARRL! Må gjøre det. Du får QST. Les noen få utgaver på biblioteket, så kommer du raskt i gang.

Støt 1 når du blir med i en lokal skinkeklubb.Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...