Spørsmål:
Motta data om spesifikk frekvens
user2278224
2015-04-21 05:45:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Så hvis jeg skulle bygge en enkel AM-radiosender bare ved å si, min Arduino, en oscillator og ledning til en antenne (alt dette er grovt jeg vet, men jobbe med meg her) og bruke den til å overføre data samlet eller hva har du, hvordan mottar og dekoder jeg dette signalet? Jeg forstår at hvis jeg bruker si en MP3-spiller og den samme ideen, kan jeg bare stille inn frekvensen til oscillatoren på en moderne AM-radio, men jeg vil sende og motta data.

Jeg får det grunnleggende på sendersiden, men jeg fatter ikke mottakersiden også. Jeg vil heller bare motta signalet jeg sendte ut, så bare motta på 1,2 MHz-kanalen, eller hva har du, hvis det er mulig. Det jeg sier er at jeg ikke vil ha en avstembar mottaker, snarere bare en mottaker som passer for senderens nøyaktige frekvens, i en perfekt verden.

La meg be om avklaring først? Vil du ** bygge ** et delsystem som vil overføre data, eller vil du ** bare overføre ** og motta data? Dette er viktig fordi hvis du vil vite hvordan du bygger systemet, vil svarene fokusere i en vinkel, men hvis du bare trenger en blokkmodul som håndterer trådløs dataoverføring, ville en annen tilnærming være bedre.
En svar:
Phil Frost - W8II
2015-04-21 18:31:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sende data er ikke så forskjellig fra å sende lyd. Du må bare finne på et slags symbol som representerer en eller flere biter av data. Du kan for eksempel kode dataene dine ved å snakke "1" eller "0" til en mikrofon.

xkcd: Code Talkers

Noen i den andre enden. lytter til lyden og skriver inn tallene, og boom, du sender data.

Selvfølgelig vil du sannsynligvis ha noe lettere for elektronikk å kode og dekode, slik at du kan erstatte menneskene med elektronikk. Så kanskje du sier at en 1000 Hz tone er en "1", og en 2000 Hz tone er en "0". Nå har du oppfunnet AFSK.

Eller kanskje du skjønner at dette bruker mye senderkraft og radiobåndbredde for å sende ikke veldig mye informasjon. Du innser at du kan oppdage tilstedeværelsen av en AM-operatør, selv om det ikke er noen tone, men bare stillhet. Så du bestemmer deg for at for å overføre en 1, sender du en bærer, og for å overføre en 0, overfører du ingenting (fraværet av en bærer). Nå har du oppfunnet on-off keying.

Dette er bare to av mange mulige digitale moduleringsmetoder.

Når det gjelder den andre delen av spørsmålet ditt om tuning, betyr det ikke noe, og det å gjøre en ikke-avstemelig mottaker forenkler ikke ting veldig mye. Du trenger fortsatt å designe en oscillator eller et filter (de to er veldig like, elektronisk) med en bestemt frekvens. Hvis du ikke trenger å stille inn, kan utformingen av denne komponenten være litt enklere, men alle de andre bitene på mottakeren er de samme, og de andre bitene er det meste av arbeidet.

Jeg vil bruke AM, så modulering, som jeg har lest, er det enklest å motta når signalet er svakt, så jeg utleder at rekkevidden er best, muligens tar jeg feil. I henhold til modulasjonen vil jeg bruke den analoge, vel, PWM, evnen til Arduino til å sende ut dataene mine. Svært lik å sende ut lyd, men det høres veldig rart ut hvis du stiller inn på en vanlig radio. Spørsmålet mitt er hvordan jeg finner signalet jeg nettopp skjøt ut i luften for å trekke det inn og dekode det, kodingen og dekodingen jeg kan håndtere, det er å hente mitt spesifikke signal jeg ikke forstår.
@user2278224, du kan ikke sende data med AM, siden det per definisjon ikke er en digital modulasjon. Du kan legge noe på det, som AFSK, men så bruker du AFSK + AM, ikke AM. Og hvis du vil ha noe som fungerer bra under svake forhold, handler AM om det verste valget du kan ta. Når det gjelder å vite hvordan du skal "hente ditt spesifikke signal", er det enkelt: du bygger en mottaker og stiller den til samme frekvens som senderen.


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...