Spørsmål:
Attic Dipole - Effekten av Ethernet over CAT5 / 6
William
2018-01-08 23:53:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har tenkt på å sette 20m og 10m dipoler opp på loftet mitt (HOA), men jeg har også tenkt å snart legge litt Ethernet-kabel til en WAP (med PoE) gjennom loftet.

Jeg hadde tenkt å mate dette med CAT5e-kabelen fordi jeg har mye av det, og det er billig, men jeg begynte nylig å tenke på problemene som de to kan forårsake for hverandre i nærheten av 4-6 fot .

Bør jeg bekymre meg for at dataene på CAT5 blir påvirket av CW / Data / SSB ved 100 W på en resonansdipol hvis elementer bare er noen få meter unna? Vil aktiviteten på CAT5 merkes på dipolene mine? Gjør bruk av skjermet kabel en betydelig forskjell her?

Tre svar:
Glenn W9IQ
2018-01-09 07:08:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Å ha Ethernet og antennen din samlokalisert er ikke en ideell situasjon. Men da involverer de fleste amatørantennesituasjoner kompromisser. Den generelle ideen med følgende anbefalinger er å ta så mange forholdsregler som praktisk som mulig for å minimere interferensmulighetene.

Jeg anbefaler at Ethernet-kabelen til WAP-en din er en CAT6 skjermet kabel ( STP). Selv om det åpenbart ikke er nødvendig for Ethernet-miljøet ditt, vil forbedrede vendinger av CAT6-kabelen sammen med foliebeskyttelsen forbedre immuniteten til Ethernet-kabelen mot å komme inn fra antennen mens du overfører, samt øke dempningen av lekkasje fra Ethernet-kabelen til din antenne mens den mottas.

Ethernet-kabelen din bør også ha noen få toroidkjerner av type 43-materiale med avstand i lengden for å forbedre ytelsen til skjoldet ytterligere. Pakk 4 til 6 omdreininger av kabelen rundt hver toroid. Dette demper strømmen for vanlig modus som kan strømme langs utsiden av Ethernet-skjoldet.

Overføringslinjen din til antennen skal være en dobbelt avskjermet koaksial (flette pluss folie). Dette bidrar til å minimere inngang / utgang fra overføringslinjen.

Bruk en ferrittbalanse av høy kvalitet 1: 1 ved antennens matepunkt. Dette hjelper til med å redusere vanlige modusstrømmer på kabelen som kan forårsake forstyrrelser på Ethernet fra senderen eller forårsake forstyrrelser fra Ethernet til mottakeren.

Forsikre deg om at koaksialengden ikke er nær et oddetall av 1/4 bølgelengde (elektrisk lengde) for båndene du vil bruke. En ideell lengde er et merkelig multiplum av 1/2 elektrisk bølgelengde, da dette gir den høyeste impedansen for strømmer for vanlig modus. Merk at denne elektriske bølgelengden er relatert til utsiden av skjoldet og påvirkes av typen kappe som er på utsiden av koaksialkabelen.

Vær oppmerksom på utformingen av kablene og antennen. I størst mulig grad må kabler krysses på en vinkelrett måte i stedet for å løpe eller møte på en parallell måte. På samme måte har antennen vinkelrett på Ethernet-kabelen. Dette bidrar til å minimere koblingen mellom de to systemene.

Utover call of answer duty besvare spørsmål hadde jeg ikke selv om å stille - takk!
Jeg tok ditt og Edwins råd og er nå i besittelse av noe Cat-6 SFTP som jeg vil bruke til dette.
user10489
2018-01-12 13:43:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ethernet-kabelen har en minimum bøyeradius (sjekk spesifikasjonene til kabelen). Når du mater den gjennom toroider, må du ikke vikle den strammere enn det. Overskridelse av bøyningsradien fører til at vriene i det tvinnede paret blir angret noe, og vil gjøre at kabelen lekker.

Godt poeng. Jeg kommer garantert til å få noen anstendige snap-on perler. Gitt den vanlige "fire ganger ytre diameter" min. bøyeradius, vil en toroid for det meste være bortkastet.
Jeg såret 14t CAT5 gjennom en Fair-Rite # 31 2.4 "kjerne, og ganske tett fordi jeg trengte å nå datamaskinen min. Ingen skade gjort (denne gangen :-). Uansett løste det problemet mitt med 75m RF å komme inn i PCen. .
@MikeWaters - Kjører du ganske høy effekt, eller er den typen ting ganske vanlig? Jeg har aldri hatt problemer med RF og nettverket mitt ennå.
@William-Rem Ja, høy effekt noen ganger (men ikke alltid). Jeg har uskjermede LAN-kabler som går gjennom hele huset mitt: kjeller, første etasje og andre etasje. Dipolen er ikke langt nok unna huset. Kanskje en LAN-kabel er resonans på et skinkebånd, jeg vet ikke.
Edwin van Mierlo
2018-01-09 18:11:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har flere antenner, matelinjer og Ethernet-kabler i nærheten.

For å legge til det gode svaret som allerede er gitt:

Jeg har brukt STP i stedet for UTP for alle mine Ethernet-tilkoblinger. Dette reduserte kryssinterferens sterkt.

Jeg hadde ingen innflytelse på RX av Ethernet-tilkoblingene, men jeg hadde absolutt "uventet nettverksadferd" når du sendte TX.

Du kan få STP i Cat5e og Cat6. Jeg vil anbefale Cat6-STP, men det er dyrere enn Cat5e og / eller UTP-varianter.

Jeg forstår at du allerede har Cat5e for hånden, så kanskje dette ikke er et alternativ for deg.

Takk! Jeg har litt CAT-6 SFTP nå og vil fiske det opp til loftet snart.
Rask avklaringsspørsmål. Når du sa "** SFTP **", mener du "** SF / UTP **" (Både en helhetlig fletteskjerm (S) og folieskjerm (F) med uskjermede vridd par (UTP)) --- eller "** S / FTP **" (En samlet fletteskjerm (S) med folieskjermede tvinnede par (FTP). "Skjoldet" under jakken er en flette, og hvert enkelt par er omgitt av sin egen foliebarriere.) [Det ser ut til at begge typene er tilgjengelige] (https://www.belden.com/blog/digital-building/stp-utp-ftp-cable-more-7-types-when-to-use-them). Hvordan fungerte dette for deg? (RFI og vanskeligheter)? Jeg har det samme dilemmaet som OP.
@whiskeychief Jeg brukte SF / UTP selv om jeg kalte det STP i svaret mitt.
SF / UTP (kategori 6a?) Fra et anerkjent selskap ser ut til å være ganske vanskelig å finne - F / UTP er lett tilgjengelig. Er det en CMR-klassifisert kabel tilgjengelig som jeg ikke har sett?


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...